Általános szerződési feltételek
  • Fém fali dekorációk

   Fém fali dekorációk

   Újdonság a dekorálási lehetőségek területén! A kézzel készített alkotásokat fémlemezből alakítják ki, és véséssel, préseléssel, illetve vágással formálják alkotássá. Az így kapott elemeket egymáshoz hegesztik és különböző festési, antikolási eljárással adják meg az adott dekoráció egyedi hangulatát. Stílusukat tekintve mindenféle hangulatban és formában készülnek, a klasszikus stílustól a modern minimálig. A dekorációk között különböző témák, színek, méretek és sorozatok találhatóak.

  • Kézzel festett képek

   „Kézzel festett képeink” különböző stílusban és technikával készülnek, fa vakrámára feszítve. Motívum- és színvilágukban a legújabb trendeket követik. Ezek a festmények nem igényelnek keretezést, egyből kihelyezhetőek.

   Technikájukat tekintve megkülönböztetünk:

   „Gold & Silver kollekció”: arany- és ezüstszínű festéket, anyagokat használva készül ez a kiemelkedő minőségű kollekció, főként absztrakt és tájkép témában, kézi festéssel.
   „Art & Luxury kollekció”: ezek a festmények egyedi dekorációs anyagokat tartalmazhatnak: fémet, fát, papírt, követ, textilt. Kiváló minőségű kézzel készült festmények, absztrakt, tájkép, virág, csendélet témában.
   „Mediterrán hangulatú képek”: mediterrán hangulatú, leginkább Provence és virág témájú képek. Nyomtatott, majd kézzel átfestett alkotások.

  • Fali üvegképek

   Strasszos & Szegecses képek

   Vakrámára feszített vászonnyomatok, melyek különleges kidolgozással, keleties hangulattal teszik egyedivé otthonát.
   A vászonnyomatok többségét fémes hatású anyaggal vonják be, melyek így különleges fény és színhatást nyújtanak. A képeket kézzel felragasztott strasszkövekkel és szegecsekkel díszítik, melyek keleties hangulatot idéznek otthonában.
   A legújabb trendeket követve mandalák, körkörös motívumok és meleg tónusú árnyalatok érvényesülnek a kollekció valamennyi darabján.

  • 3d exkluzív képek

   Fali üvegképek

   Síküveg fali dekorációink növekvő népszerűségre tesznek szert, melyek világszerte fellelhető híres fotótémákat, természet képeket, ínycsiklandó gasztronómiai témákat ölelnek fel.
   Az üvegképek között különböző téma, szín, méret és sorozat található.
   Nemcsak a modern minimalista, hanem a klasszikus stílusú helyiségek díszítésére is kiváló eszköz.

  • glitteres képek

   Fotó- és vászonnyomatok

   Ez a kollekció művészi fotó témákat, illetve motivációs feliratokat jelenít meg különböző megjelenésben. A kiváló minőségű fotó nyomatok mindegyike vakrámára feszített, vagy vakrámára kasírozott kivitelben készülnek, keretezést nem igényelnek.

   Vászonnyomatok:
   Ezek a fotónyomatok a letisztultság és egyszerűség megjelenésével hatnak a környezetükre. A vászonra készült fotónyomatok széles szín, méret és motívumválasztékban kerülnek forgalomba. Motívumok közt szintén megtalálhatóak növények, tájképek, egzotikus állatok, hangulat fotók és spa (fürdő) témák.

   Motivációs vászonnyomatok:
   A pozitív gondolatokkal tarkított, vidám, fiatalos szövegek és idézetek, „beszélő” falakat varázsolnak a lakásba, irodába. Vakrámára feszített, szöveget ábrázoló, akár többrészes szettek, amelyekkel nagyobb falfelületek is dekorálhatók.

  • Art & photography

   Keretezett képek

   A klasszikus és vintage irányzat olyan életstílust kezdett el újra képviselni az elmúlt néhány év során, melynek szerves része a lakásdekoráció is. A vintage hangulatban készült antik hatású kereteink, krém, zöld és kék színben kerülnek forgalomba. A főként csendéleteket ábrázoló motívumok vászonra nyomott és kézzel átfestett egyedi alkotások.

   Klasszikus kollekcióinkban 3 különböző kézzel átfestett vászonnyomatot helyezünk egyedi paszpartuzással egy keretbe. Így, egy hosszúkás képet kapva válik nagyon alkalmassá hálószobák és nappalik egyedi dekorációjává. Klasszikus kereteink, arany, ezüst, illetve barna színben készülnek, főként csendéleteket ábrázoló motívumokkal.

  • Kiegészítők

   Kiegészítők

   Síküveg falióráink két változatos szín- és motívumválasztékban vásárolhatók meg webáruházunkban kerek és szögletes kivitelben. A főként fotó témákat megjelenítő órák nagyszerű lakásdekorációs kiegészítőként funkcionálnak. Az óraszerkezetek 1,5V AA típusú elemmel működnek.

   Tükreink főként dekorációs elemként használhatóak. Különböző méret és formai megjelenésben megtalálhatunk köztük 3-as szetteket, nagyobb méretű egyedi tükröket, keretes és fémlemezzel díszített alkotásokat. A keret színeket tekintve megtalálhatóak az antikolt vintage stílusú (bézs, barna), valamint arany és ezüst színezésű tükrök.

Általános szerződési feltételek

Általános adatok, elérhetőségek

A szolgáltató adatai

A szolgáltató neve: Art Galéria Lakberendezési Kft.

Székhelye: 2040 Budaörs, Iparos utca 3-5.

Cégjegyzékszám: 13-09-112985

Adószám: 11986586-2-13

Statisztikai szám. 25502516-4791-113-13

Szerződés nyelve: magyar

Pénzforgalmi jelzőszám: 11795009-29902468-00000000

 

A szolgáltató központi elérhetősége (cím, telefonszám, egyéb elérhetőségek, nyitvatartási idő)

ügyfélforgalom előtt nyitva álló helyiség címe: 2040 Budaörs, Nádas utca 3.

telefonszáma: +36 70 947 7382

nyitva tartás ideje: szerda, péntek: 9:00-15:00

e-mail címe: info@art-galeria.hu

 

A szolgáltató internetes honlapjának címe

A Szolgáltató internetes honlapjának címe: https://art-galeria.hu

 

Az általános szerződési feltételek elérhetősége

A Szolgáltató internetes honlapján: https://art-galeria.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/

 

Általános rendelkezések

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben az ÁSZF valamennyi pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az alább megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A jelen ÁSZF 2017. augusztus 23. napjától visszavonásig hatályos. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalon közzéteszi. Felhasználók a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes. Amennyiben a felhasználó a módosított ÁSZF-el nem ért egyet, úgy a regisztráció bármikor törölhető. A regisztráció törlésével a jelen szerződés megszűnik.

Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a weboldalnak, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a weboldal tartalmának megtekintésére.

A Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

A www.art-galeria.hu weboldal Magyarországon működik; karbantartását is itt végzik. Mivel a weboldalak más országokból is meglátogathatók, ezért az Ügyfelek kifejezetten tudomásul veszik, hogy az Ügyfél és a Szolgáltató viszonylatában az irányadó jog a magyar jog. A megrendeléssel létrejött szerződés nyelve magyar, a magyar nyelv nem tudásából eredő félreértésekért, károkért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

A www.art-galeria.hu weboldalon esetlegesen előforduló képi hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk. Áraink tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

 

Felhasználóra vonatkozó rendelkezések

A weboldal tartalmának megtekintéséhez regisztráció nem szükséges.

A weboldalon elérhető termékeket és szolgáltatásokat a Felhasználó mind regisztráció nélkül, mind regisztrációt követően is igénybe veheti. Tehát nem szükséges a regisztráció az oldalon keresztül történő vásárláshoz, azonban az ÁSZF rendelkezései, továbbá az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak elfogadása alól nem mentesít és ilyen esetben is érvényesülnek Felhasználóval szemben.

Az Art Galéria Lakberendezési Kft. a lehető legjobb online élményt szeretné nyújtani. Ennek érdekében gondoskodnunk kell arról, hogy szolgáltatásaink tökéletesen működjenek. Ön megérti és elfogadja, hogy

 • tilos közzétenni, átadni, terjeszteni, feltölteni vagy promotálni bármilyen kommunikációt vagy tartalmat, amely káros vagy negatív hatással lehet üzletünkre, termékeinkre vagy szolgáltatásainkra;
 • olyan módon viselkedni vagy bármilyen olyan eszközt alkalmazni, amely korlátoz, gátol, visszatart vagy hátrányosan befolyásol más felhasználókat a https://art-galeria.hu oldal használata során, vagy amely hatással van az oldal biztonságára,
 • vagy bármilyen eszközt alkalmazni vagy megkísérelni bármilyen motor, szoftver, eszköz, ügynök, script illetve más eszköz vagy mechanizmus (nem kizárólagosan beleértve a spiderek, botok, crawlerek, avatárok vagy intelligens ügynökök) használatát az oldalon való navigálásra vagy keresésre, vagy az oldal tartalmának másolására.

Fenntartjuk a jogot az oldal elérésének azonnali megszüntetésére, és a felhasználói fiók törlésére bármely olyan felhasználó esetében, aki ezt a rendelkezést vagy jelen feltételek bármely másik rendelkezését megszegi.

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megvásárolható termék köre a fölső menüsorban található tematikus sorrendben. A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. Hibás ár esetén, feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

 

Rendelés menete (vásárlás)

A www.art-galeria.hu weboldalon történő termék-, illetve szolgáltatás megrendelésének visszaigazolásával szerződés jön létre a Felhasználó és a Szolgáltató között.

Szolgáltató közvetlenül felveszi a kapcsolatot a Felhasználóval, ha a rendelés teljesítésével valami probléma adódik (pl. elfogyott a megrendelt termék). Az esetlegesen, a megrendelés pillanatában készlethiányos (A manuális készletgazdálkodásból eredő eltérések, software, vagy informatikai probléma esetén) termékek nem teljesítéséből adódó kellemetlenségek miatt a Szolgáltató kártérítési felelősséggel nem tartozik!

Szavatossági és jótállási igényt Felhasználó a Szolgáltatóval szemben tudja érvényesíteni, Felhasználó az elállási/felmondási jogának gyakorlását közvetlenül a Szolgáltatóval szemben gyakorolhatja, illetve a termék visszaküldésére vonatozó panaszával, illetve a hatályos magyar jogszabályokból eredő jogaink érvényesítése céljából közvetlenül a Szolgáltatóhoz fordulhat.

Szolgáltató minden esetben köteles a panaszt, kézhezvételétől számított 30 napon belül kivizsgálni és orvosolni.

 

Fizetési és szállítási feltételek

Fizetési módok:

Fizetés a helyszínen: Készpénzben a Szolgáltató üzlethelyiségében.

Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.

Fizetés a csomag átvételekor: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy a Felhasználó a megrendelés végösszegét a futárnak teljesítse készpénzben a megrendelt termék(ek) átvételekor.

Banki előreutalással: Felhasználó a megrendelt termékek ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára 3 banki munkanapon belül köteles átutalni. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Felhasználó jogosult a termék(ek) általa meghatározott módon történő átvételére.

Bankkártyás fizetés: Bankkártyás fizetés esetén a Barion biztonságos oldalára irányítunk át, ahol a szükséges adatok megadása után történik meg a fizetés. Elfogadott bankkártyák: dombornyomott Visa, Mastercard, American Express, illetve azon Maestro kártyák, melyekhez ellenörzőkód (CVC) tartozik.
A Barion Smart Gateway egy teljesen hazai fejlesztésű, bankoktól független bankkártya és epénz elfogadására alkalmas fizetőkapu, amely verhetetlen árai mellett számos innovatív funkcióval rendelkezik. Használata még kényelmesebb a csupán egy perces regisztrációt követően. Mivel a bankkártya-számokat egy PCI DSS tanúsítvánnyal ellátott biztonságos rendszer tárolja, elég a regisztrált e-mail cím és jelszó megadása bármilyen eltárolt kártya használatához. A Barion webes felületén riportok, export lehetőség, valamint kiküldött havi számlalevél segítik az üzleti folyamatokat, illetve a hivatalos elszámolást. A tranzakciók valós időben zajlanak, és mobil applikációban is lehet látni a beérkező tételeket. A Barion felhasználók az ingyenes Barion applikáció segítségével egyre több boltban és vendéglátóhelyen mobillal is tudnak fizetni, anélkül, hogy készpénzt vagy bankkártyát kellene magukkal vinniük. A banki biztonságot az MNB felügyelete garantálja (MNB engedély: H-ENI-1064/2013). A bankkártya visszaélések elleni védelmet rugalmasan és igazságosan kezeljük.

Szállítás:

A szállítási költség minden esetben függ a kiválasztott terméktől és a szállítás módjának megadásától. Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. Felhasználó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy elállhat a szerződéstől. A szállítás futárszolgálattal történik, melyet az Express One Hungary Kft. végez, a szállítás lebonyolítását cégünk vállalja.

Cégünk vállalja továbbá, hogy a megrendelt csomagokat 5 munkanapon belül a futárcég részére átadja (amennyiben a megrendelt termék raktáron van), így a megrendelt termékek további 48 órán belül kiszállításra kerülnek. (A futárcég által vállalt szállítási határidő Budapestre és vidékre 48 óra.)

Szállítási díjak:

1-20.699.- Ft között rendelés esetén 2.699.- Ft,

20.700-29.999.- Ft között rendelés esetén 3.289.- Ft

30.000.- Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás díjtalan Magyarország egész területén.

A futárszolgálat, a csomagot legfeljebb két egymást követő alkalommal szállítja ki a megadott címre. A második, sikertelen kézbesítési próbálkozás után, a küldemény visszakerül az Art Galéria Lakberendezési Kft. telephelyére. Az esetleges kiszállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén, a Szolgáltatót kártérítési kötelezettség NEM terheli.

Felhasználó e-mail-ben a megrendelés elküldését követően, vagy telefonos értesítést, vagy írásos visszaigazolást kap. Amennyiben a visszaigazolás Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül Felhasználóhoz nem érkezik meg, Felhasználó az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül.

A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Felhasználó rossz e-mail címet/telefonszámot adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

 

Elállás joga

Elállási jog gyakorlása a Felhasználót közvetlenül a Szolgáltatóval szemben illet az alábbi szabályok szerint:

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. A termék kizárólag az eredeti, bontatlan csomagolásában (fóliában) küldhető vissza. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát. A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a Szolgáltató nem vállalja e költség viselését. Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

 

Elállási jog gyakorlásának a menete:

Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal, úgy köteles az elállási szándékát a Szolgáltató felé közvetlenül a megadott elérhetőségeken jelezni.

Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az email illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe. A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére (2040 Budaörs, Nádas utca 3.) késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül). A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket.

A Szolgáltató azonban nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát. Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vásárló az elállási joggal.

Vonatkozó jogszabályok

 • Magyarország Alaptörvénye
 • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (eKertv.)
 • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.)
 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény (Kknyt.)
 • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklámtv.)
 • A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet

 

Szavatosság, jótállás

Az Art Galéria Lakberendezési Kft. Szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvényben, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben, valamint a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak irányadóak. A vásárlási és szállítási feltételekben nem rögzített kérdésekben a mindenkori hatályos Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak.

Elállási jog:

A 45/2014 Kormányrendeletben kifejtett a vásárló és a vállalkozás (jelen esetben Art Galéria Lakberendezési Kft., mint szolgáltató vállalkozás) közötti szerződések részletes szabályairól szóló kormányrendelet értelmében Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

A vevő az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Az elállási jog gyakorlása:

Az elállási határidő a csomag kézhezvételét követően attól a naptól számított 14 nap elteltével jár el, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Több termék egyidejű megrendelése esetén, a különböző termékek, különböző időpontokban történő kiszállítása esetén, az utoljára leszállított termék átvételétől számított 14 nap múlva.

Amennyiben élni kíván elállási jogával, arra kérjük Önt, hogy azt az érintett termékek állapotának megóvása érdekében minél előbb a 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet 25§ kimondja, hogy „A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

A 29§ értelmében azonban a fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alól kivételt képez az e) pont szerint „olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.” Ennek értelmében Az Art Galéria Lakberendezési Kft. nem köteles használt terméket kicserélni, még akkor sem, ha annak reklamációja 14 napon belül megtörtént. Ez alól kivételt képeznek azon használt termékek, amellyel szemben minőségi kifogással él a fogyasztó.

Elállás gyakorlása postai úton

Art Galéria Lakberendezési Kft. 2040 Budaörs, Nádas utca 3.

(Kérjük, a dobozt jelölje meg a következővel: „vásárlástól elállás” ezzel segítve kollégánkat, hogy ügyét soron kívül kezelje.)

Elállás gyakorlása e-mailben

Elállási szándékát a gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük jelezze elektronikus levélben.

Kérjük, hogy levelében jelölje meg a következőket:

Címzett: info@art-galeria.hu

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére a következő vevőszámmal kiadott megrendelés tekintetében:

A termék/ek átvételének időpontja:

A vásárló (k) neve:

A vásárló (k) címe:

Dátum:

Kérjük, hogy elektronikus levelét arról a címről küldje, amellyel regisztrált áruházunkban.

Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek a miatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során, az eredeti ügyletsorán alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

A termék visszajuttatása

A termék visszajuttatásának költségeit a vásárlót terhelik. Emellett a termék adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja a távollévők szerződéskötése nyomán felmerült és kifizetett összeg visszafizetését, amíg a vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszajuttatásának díja minden esetben a vevőt terheli. Ha a vevő nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni.

A webáruházunkban vásárolt termékeket az Express One Hungary Kft. csomagküldő szolgálatával szállítjuk otthonába. A házhozszállítás 30.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes, 30.000 Ft alatti rendelésnél, szállítási díjaink az ÁSZF-ben leírtak szerint változnak.

A webáruház használatával a Felhasználó kijelenti, hogy a jelen ÁSZF és Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltakat megértette, azokat tudomásul vette és elfogadta.

2020.október 28.

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat:

Az adatkezelési szabályzattal érintettek köre:

Minden regisztrált felhasználó. Az adatkezelésre a https://art-galeria.hu internetes oldalon regisztráló Felhasználók önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor. A Felhasználók az adatkezeléshez kapcsolódó hozzájáruló nyilatkozatukat a vásárlás során a „Regisztráció küldése, Elfogadom a szolgáltatási feltételeket. (Szolgáltatási feltételek) *” ikonra való kattintással, az alábbi tartalommal adják meg: „Az általános szerződési feltételeket, valamint az adatkezelési szabályzatot teljes terjedelmében áttekintettem, az abban foglaltakat megismertem és elfogadom. Ezúton kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy az Art Galéria Lakberendezési Kft. az általam a regisztráció, illetve a webshopban történő vásárlás során közölt személyes adatokat, az adatkezelési szabályzatban rögzített célból kezelje.”

Felhasználható adatok:

 • név
 • telefonszám
 • e-mail cím
 • számlázási cím
 • szállítási cím

 

Ön személyes adatatok kezelője

A magyar Art Galéria Lakberendezési Kft. kezeli azokat a személyes adatokat, amelyeket Ön megad nekünk, és ez a vállalat felel a személyes adataiért a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében. A honlap használata (illetve a webshopban történő vásárlás) során rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a Szolgáltató a lehető legbiztonságosabban tárolja, bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át. Az adatkezelés időtartama a regisztráció fenntartásának ideje, az adatok törlésének határideje a regisztráció törlésével azonnal, kivéve a számviteli bizonylatok esetében. Szolgáltató biztosítja, hogy adatai előzetes hozzájárulás hiányában kereskedelmi céllal (pl. Hírlevél küldése) ne legyenek felhasználva. Amennyiben kereskedelmi célú adatkezeléshez előzetesen hozzájárult szolgáltató biztosítja, hogy ennek megváltoztatását bármikor kérhesse. Felhasználónak hozzáférési-, kijavítási-, megváltoztatási joga van, melyet az info@art-galeria.hu e-mail címre küldött levélben kezdeményezhet.

Adatok feldolgozása:

Az adatkezelés célja a https://art-galeria.hu internetes oldalon elérhető termékek megvásárlásának biztosítása, a Felhasználók által a vásárlás során megfogalmazott igények kiszolgálása, a Felhasználókkal való kapcsolattartás. Általánosságban akkor gyűjtjük és használjuk fel az Ön személyes adatait, ha:

 • az adatok az Ön által igénybe vett termék biztosításához, az Önnel kötött szerződésünk megkötése, teljesítése miatt szükségesek,
 • az adatok az Ön esetleges panaszai, észrevételei kezelése érdekében nélkülözhetetlenek;
 • az adatok gyűjtését, kezelését jogszabály teszi számunkra kötelezővé;
 • az adatokra az Ön felhasználói élményének javítása érdekében van szükségünk;
 • az adatokra a termék, szolgáltatás minőségének biztosítása, javítása érdekében van szükség; vagy
 • Ön – meghatározott célból, például nyereményjátékban való részvétel miatt – hozzájárult az adatai gyűjtéséhez és felhasználásához.
 • Hírlevelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk.

A feldolgozás alapja

Személyes adatainak minden egyes feldolgozásakor tájékoztatjuk Önt, hogy a személyes adatok átvétele törvényi előíráson alapul, vagy szerződés megkötéséhez szükséges, valamint kötelező-e a személyes adatok megadása, illetve ennek megtagadásának mik a lehetséges következményei.

Az Ön jogai:

Hozzáférési jog: Önnek bármikor joga van információt kérni az általunk tárolt személyes adatairól. Vegye fel a kapcsolatot velünk az info@art-galeria.hu e-mail címen és személyes adatait e-mailben elküldjük.

A törléshez való jog: Jogában áll bármely, cégünk által feldolgozott személyes adatainak törléséhez bármikor, kivéve a következő szituációkat

 • nyitott megrendelése van, amely még nem került szállításra, vagy részlegesen szállítottuk
 • rendezetlen tartozása van a cégünk felé, a fizetési módtól függetlenül
 • ha bármilyen terméket vásárolt, a tranzakcióhoz köthető személyes adatait könyvelési célokból megtartjuk

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján: Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely cégünk jogos érdeke szerint történik. Az Art Galéria Lakberendezési Kft. nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

Jog gyakorlás: Nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet, és ezért odaadó ügyfélszolgálati munkatársaink kezelik a fenti jogokra vonatkozó kérelmeket. Bármikor kapcsolatba léphet velük az info@art-galeria.hu e-mail címen.

 

Hírlevél:

Adatok felhasználása: Személyes adatait arra használjuk, hogy marketingajánlatokat, információs felméréseket és meghívókat küldjünk e-mail formájában. Cégünkkel kapcsolatos élményeinek optimalizálása céljából releváns információkat, ajánlott termékeket, a kosárban hagyott termékekről szóló értesítőt és személyre szabott ajánlatokat küldünk. Mindezek a nagyszerű szolgáltatások az előző vásárlásain alapulnak, azon, hogy mire kattintott rá, és milyen információkat osztott meg velünk.

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:

 • kapcsolattartói információk, így e-mail címek, telefonszám és postai irányítószám
 • milyen termékekre és ajánlatokra kattintott rá

Ha van Art-Galéria fiókja, akkor a fiókkal és a tagsággal kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, így például:

 • név
 • cím
 • vásárlási előzmények
 • hogyan navigált és kattintott az oldalon

Hozzáférés az Ön adataihoz: A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse szolgáltatási kötelezettségét Ön felé. Az adatait soha sem adjuk át, adjuk el vagy cseréljük el marketingcélokból harmadik féllel.

A feldolgozás jogalapja: Személyes adatainak feldolgozása az Ön beleegyezésén alapul, amikor hozzájárul a hírlevélhez.

A beleegyezése visszavonásához való jog: Jogában áll visszavonni a beleegyezését személyes adatai feldolgozását illetően bármikor, illetve ellenvetéssel élhet a hírlevelet illetően. Ha így tesz, az Art Galéria Lakberendezési Kft. nem küldhet Önnek többet semmilyen további direkt marketing ajánlatot vagy információt a beleegyezése alapján.

A direkt marketingről a következő módokon mondhat le: követi az erre vonatkozó utasításokat a marketing e-mailekben.

Az adatok tárolásának időtartama: Adatait megtartjuk direkt marketing céljából, amíg vissza nem vonja beleegyezését.